Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
next
prev
Rembka

Etapele construirii unei case


materiale de constructii timisoara

Atunci când te hotărăști să începi poate cel mai important proiect din viața ta, este indicat să te informezi îndeaproape despre tot ceea ce presupune acesta. Să privești lucrurile din mai multe perspective, să te documentezi, și nu în ultimul rând să te consulți cu mai mulți specialiști din domeniu. În cele ce urmează îți vom prezenta etapele esențiale pentru ca tu să pornești mai încrezător în aventura construirii unei case.

Proiectarea casei


După alegerea zonei și a terenului, pasul cel mai important în construirea unei case este alegerea proiectului. Pentru acesta este necesară colaborarea cu un arhitect bun. Recomandat este să soliciți și păreri din exterior, și eventual să îi cereri acestuia să îți prezinte portofoliul său de proiecte deja realizate.


O comunicare eficientă și transparentă între proiectantul de arhitectură și tine este cheia pentru un proiect de succes. Comunică-i în detaliu ceea ce îți dorești de la viitoarea ta casă și care este scopul fiecărei încăperi din aceasta.


Dacă deții câteva poze salvate cu ceea ce îți place, să nu eziți să i le prezinți, pot fi o sursă foarte bună de insprație. De asemenea, este important să îi dai direcția exactă de ceea ce preferi ca stil arhitectural, dar să ții mereu cont și de părerea acestuia, pentru că studiile îl recomandă ca profesionist în domeniu.


Obținerea autorizației de construcție


Ești mai aproape de casa visurilor tale cu un pas. După ce ai stabilit conceptul final al construcției, poți să demarezi procedurile pentru obținerea autorizației de construcție, fără aceasta construcția ta va fi ilegală, iar amenzile pe măsură.


Aceasta presupune mai multe drumuri la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei de unde aparține terenul, cât și la alte instituții, dar cea mai importantă construcție din viața ta merită toate eforturile.

Obținerea autorizației de construcție constă în alți patru pași:

• Solicitarea certificatului de urbanism de la primărie

• Realizarea studiului geotehnic

• Obținerea avizelor

• Depunerea dosarului la primărie


Organizarea pe șantier


În acest punct, după ce ai intrat în legalitate și ai obținut autorizația de construcție, trebuie să declari începerea lucrării și să iei o decizie destul de importantă pentru proiectul tău: vrei să lucrezi în regie proprie sau cu o firmă de construcții?


Indiferent de ce decizie iei, asta și în funcție de bugetul de care dispui, recomandat este să te informezi îndeaproape de ceea ce presupune aceasta. Dacă optezi să colaborezi cu o firmă de construcții, informează-te despre aceștia și asigură-te că sunt o firmă cu experiență vastă, chiar dacă prețul este puțin mai ridicat, pereții drepți și finisajele perfecte, merită toate eforturile, în plus, vei economisi la materiale.


Turnarea fundației


După ce ai terminat cu partea administrativă, urmează o etapă esențială, turnarea fundației. Aceasta reprezintă poate cea mai grea parte din construirea unei case. Indiferent dacă săpăturile se fac manual ori cu excavatorul, cel mai important aspect este respectarea fără niciun fel de abatere a cotelor de proiect. Această etapă constă în alți pași, și anume:


• Turnarea primului strat de beton în șanțurile realizate, acesta este în fapt betonul de egalizare

• Executarea armăturilori fundației cu fier beton

• Montarea conductelor pentru utilități, după specificațiile din proiectul tehnic

• Turnarea betonului grinzilor pentru fundație și umplerea fundației cu pământ care se compactează bine

• Turnarea plăcii peste fundație, iar asta va însemna că ai adus construcția la cota zero


Realizarea zidăriei


Timpul parcă zboară atunci când lucrezi la cel mai important proiect din viața ta. Din acest punct, cu fiecare perete ridicat, te apropii tot mai mult de ceea ce vei numi acasă. Indiferent de ce materiale alegi (BCA, cărămidă, bolțari), sunt câteva etape pe care este recomandat să le urmezi întocmai:

• Izolează perimetrul unde vor fi zidurile, astfel împiedici umezeala să intre în pereți

• Atunci când așezi cărămizile, ai grijă în permanență la planeitate și la cotele impuse de proiect

• Acordă o mare atenție rosturilor (cele orizontale 12 mm, iar cele verticale 10 mm)

• Ancorarea zidăriei de structura clădirii se realizează cu ajutorul “mustăților” din fier beton

Chiar dacă vei colabora cu o firmă de construcții, având câteva cunoștințe despre etapele de construcție ale unei case, vei putea să contribui la proces și vei evita posibilele greșeli.


Montarea acoperișului


Acoperișul pune cumva “capac” construcției și este elementul care va proteja întreaga clădire de capriciile vremii. Acoperișul poate fi de două feluri: o terasă circulabilă sau nu, sau acoperișul clasic în pantă. Varianta terasei este mai rar folosită și necesită mai multe lucrări termice de termo și hidroizolare. Varianta acoperișului în pantă este cel pe care majoritatea oamenilor îl preferă, deoarece este și mai ușor de realizat.


Montarea tâmplăriei

Lucrurile sunt mult mai conturate în acest pas, de acum poți considera că proiectul tău este în stadiu de “roșu”. Dar în funcție de ce aspecte alegem tâmplăria?


Arhitectura locuinței este un aspect important în alegerea ferestrelor și a ușilor. Având în vedere că ușile și ferestrele definesc imaginea de ansamblu a locuinței, e necesar ca acestea să se potrivescă cu tipul arhitectural pentru care ai optat.


Cromatica acestora este definitorie pentru un ansamblu armonizat. Varianta cea mai bună și sigură în ceea ce privește cromatica ferestrelor și a ușilor este să te raportezi la nunața pe care o va avea fațada casei, pentru a avea un aspect de ansamblu plăcut.


Un alt criteriu este bugetul pe care dorești să îl investești și să nu uiți că rolul esențial al ușilor și al ferestrelor este să garanteze securitatea locuinței, tocmai de aceea calitatea acestor elemente nu trebuie neglijată.


Amenajarea interioară

Persoanlitatea unică a fiecărui proprietar indică faptul că mediul potrivit de viață depinde de mai mulți factori. Adesea bugetul este definitoriu pentru acest pas, dar indiferent de acesta, asigură-te că fiecare încăpere spune o poveste.


Stilul de design interior al unei case presupune, în principal, organizarea spațiului în așa fel încât să combini funcționalitatea cu esteticul, așa că asigură-te că nu supraaglomerezi încăperile și că îți va rămâne suficient spațiu să îți desfășori activitățile.


Alege o tematică pentru fiecare încăpere și ai grijă să nu folosești culori care fac ca încăperea să pară mai mică decât este cazul. De asemenea, culoarea influențează foarte mult starea de spirit, deci acordă-i atenția cuvenită.


Una dintre cele mai la îndemână scheme de culori și printre cele mai utilizate, este stilul monocram. Acesta presupune alegerea unei singure culori ca vetetă și este însoțită de tonuri ale acelei culori. Alegerea decorării în culori complementare presupune crearea unui echilibru între două culori, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ, iar prin acestea vei obține un contrast armonios.


Alegerea elementelor de decor


Elementele de decor nu trebuie să lipsească din nicio casă, acestea îi conferă un plus de personalitate și în cele mai multe dintre cazuri o fac mai plăcută și mai primitoare. Gama de elemente pentru decor este foarte vastă, dar ai grijă să nu supraaglomerezi încăperile, și mai ales să nu combini prea multe cromatici.


Decorațiunile interioare pot avea doar rol estetic și au ca principal scop înfrumusețarea de ansamblu a unei încăperi. În acestă categorie pot fi incluse și suvenirurile pe care le achiziționezi atunci când călătorești, iar acestea adaugă un plus de valoare și îți vor aminti mereu de locurile prin care ai fost. Fii îndrăzneț și alege ca fiecare element din casă să spună lucruri despre tine și familia ta.

Cel mai frumos moment este chiar atunci când realizezi ce ai realizat, când toate elementele sunt exact unde trebuie, iar căldura noului cămin îți cuprinde întreaga familie.









Cu noi totul e simplu!

  • comenzi online

  • transport prin curier

  • transport special

  • consiliere telefonică

  • drept de retur

bilka, carmeuse, ceradez, damila, fabryo, holver, leier
macon, saint-gobain, seda, semmelrock, siceram, siniat, tondach, velux, ytong